Перед вами простий і незвичайний рецепт приготування пирога зі щавлем. Щоб максимально полегшити завдання, достатньо придбати в магазині готове листкове тісто. Швидко і просто – саме так можна описати даний рецепт. Такий пиріг з радістю розійдеться за обіднім столом у колі родини!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Щавель – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати пиріг зі щавлем в духовці просто! Щавель ретельно промиваємо, потім нарізаємо невеликими смужками. Присипаємо подрібнений щавель цукровим піском і додаємо дрібку солі для посилення смаку. Все перемішуємо. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

В окремій ємності збиваємо курячі яйця.

Тісто необхідно розморозити і потім присипати невеликою кількістю пшеничного борошна.

Далі розкачуємо тісто в два прямокутні пласти, один з яких буде трохи більше другого. Це необхідно для того, щоб було зручніше зафіксувати краю пирога.

На деко викладаємо один пласт тіста. Далі розподіляємо по тесту щавель і заливаємо його яєчної сумішшю.

Поверх начинки викладаємо другий шар тіста і защипуємо краї пирога ажурним малюнком. Це допоможе начинці залишитися усередині конструкції. З допомогою ножа зробіть на поверхні майбутньої випічки пару невеликих надрізів для виділення пари.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 40 хвилин. Готовий пиріг зі щавлем буде мати золотисту скоринку і чарівний аромат. Насолоджуйтесь!

Приємного аппетита!

Пироги