Перед вами простий і незвичайний рецепт приготування пирога зі щавлем. Щоб максимально полегшити завдання, достатньо придбати в магазині готове листкове тісто. Швидко і просто – саме так можна описати даний рецепт. Такий пиріг з радістю розійдеться за обіднім столом у колі родини!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Щавель – 400 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати пиріг зі щавлем в духовці просто! Щавель ретельно промиваємо, потім нарізаємо невеликими смужками. Присипаємо подрібнений щавель цукровим піском і додаємо дрібку солі для посилення смаку. Все перемішуємо. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
В окремій ємності збиваємо курячі яйця.
Тісто необхідно розморозити і потім присипати невеликою кількістю пшеничного борошна.
Далі розкачуємо тісто в два прямокутні пласти, один з яких буде трохи більше другого. Це необхідно для того, щоб було зручніше зафіксувати краю пирога.
На деко викладаємо один пласт тіста. Далі розподіляємо по тесту щавель і заливаємо його яєчної сумішшю.
Поверх начинки викладаємо другий шар тіста і защипуємо краї пирога ажурним малюнком. Це допоможе начинці залишитися усередині конструкції. З допомогою ножа зробіть на поверхні майбутньої випічки пару невеликих надрізів для виділення пари.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 40 хвилин. Готовий пиріг зі щавлем буде мати золотисту скоринку і чарівний аромат. Насолоджуйтесь!
Приємного аппетита!
Пироги