Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного пирога зі щавлем з дріжджового тіста. Тісто можна використовувати готове або приготувати його самостійно. Краще, звичайно, тісто приготувати власноруч, але якщо ви обмежені в часі, скористайтесь готовим тестом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Вода – 150 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Щавель – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати пиріг зі щавлем з дріжджового тіста легко! Визначтеся, чи ви будете готувати дріжджове тісто самостійно або купіть готове. Готового дріжджового тіста знадобиться 500 грамів. Якщо будете використовувати готове тісто, то вам потрібно буде тільки приготувати начинку з щавлю, попередньо промивши, обсушивши і нарізавши його.

Якщо ж будете готувати тісто самостійно, тоді підготуйте необхідні інгредієнти. У глибоку миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко і питну воду, додайте сухі дріжджі.

Потім всипте столову ложку цукрового піску і кілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна.

Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30 хвилин в теплому місці. Опара за цей час добре підніметься і збільшиться.

Решту пшеничного борошна просійте в кілька прийомів і відправте до опарі.

Потім розбийте куряче яйце, посоліть і влийте необхідну кількість рослинного масла.

Ретельно вимісіть тісто. Замішане тісто викладіть в ємність і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Залиште в теплому місці приблизно на 1,5-2 години.

Щавель ретельно переберіть, промийте в проточній воді.

Викладіть на чистий кухонний рушник, скрутіть рулетом і обсушіть так протягом 5 хвилин.

Стебла щавлю відірвіть, а листочки наріжте.

тісто розділіть на дві рівні частини.

Підготуйте форму для випічки і добре змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Тісто розкачати завтовшки приблизно 1 сантиметр.

Викладіть у змащену форму, сформувавши бортики, потім викладіть нарізаний щавель.

Поверх присипте цукром.

Розкачайте другу частину тіста, викладіть поверх начинки, краї добре защепніть, обріжте надлишки тіста, в центрі зробіть надрізи або отвір.

В розігріту до 180 градусів духовку помістіть форму з пирогом і випікайте 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Готовий пиріг акуратно вийміть з духовки і повністю остудіть. Перемістіть з форми на блюдо і подавайте на стіл порційно.

Приємного аппетита!

Пироги