Ревінь чудово поєднується з солодким тістом, тому приготувати пиріг з ревенем – це відмінна ідея для домашнього чаювання! Тісто, приготоване на сметані, виходить пухким і м’яким. Щоб приготувати пиріг з ревенем, не знадобиться багато сил і часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ревінь – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана 20% – 220 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з ревенем і сметаною? Ревінь промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо його невеликими шматочками (приблизно 1 см на 1 см). Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

змішуємо Яйця з цукровим піском. Збиваємо дані інгредієнти міксером протягом 4-5 хвилин.

Додаємо в яєчно-цукрову суміш сметану і рослинне масло. Перемішуємо.

Далі натираємо на дрібній тертці цедру лимона. Цедру разом з лимонним соком необхідно додати в робочу ємність до решти інгредієнтів.

В рідку основу замішуємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач і соду. Все перемішуємо в однорідне тісто.

В тісто викладаємо шматочки ревеню і перемішуємо, намагаючись рівномірно розподілити його. Форму для випічки застеляємо спеціальним папером, викладаємо туди готове тісто і розрівнюємо його.

Випікаємо пиріг в розігрітій духовці близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Готовий пиріг з ревенем остуджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного вам чаювання!

Пиріг з ревенем Пироги Шарлотка з ревеню