Шарлотка – приголомшливий домашній пиріг, який дуже просто приготувати. Пишний, з м’якою бісквітною основою і соковитими яблуками, таке ласощі точно сподобатися домочадцям. А якщо посипати його цукровою пудрою або змастити верхівку медом, вийде просто дивовижно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Яблука – 4 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пишну шарлотку на молоці в духовці легко! Яблука промиваємо, видаляємо шкірку і розрізаємо їх тонкими часточками. Потім збризкуємо яблука лимонним соком.

Яйця розбиваємо в глибоку ємність, засипаємо цукровий пісок і збиваємо з допомогою міксера близько 5-7 хв., щоб утворилася густа маса. Потім поступово вливаємо молоко і ванільний екстракт. Продовжуємо збивати міксером.

Борошно просіваємо через ситечко, поступово вводимо її в тісто. Додаємо корицю. Перемішуємо все міксером на невеликій швидкості.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, виливаємо рівним шаром 0,5 частину тіста. Потім викладаємо половину яблук, також рівним шаром.

Духову піч розігріваємо при 180 градусах, ставимо шарлотку запікатися близько 40-50 хв., готовність перевіряємо зубочисткою.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці Шарлотка на молоці з яблуками в духовці