Дуже смачні пироги виходять з замороженими абрикосами. Плоди не втрачають свій характерний смак, залишаються соковитими і віддають аромат у випічку. Перед тим, як класти заморожені абрикоси в пиріг, обов’язково розморожуємо їх і зливаємо зайву рідину, яка виділиться в процесі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Абрикоси – 400 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг на кефірі з замороженими абрикосами? Абрикоси поміщаємо в сито і даємо розморозитися. Зайва рідина повинна стекти.
Для приготування тіста в миску поміщаємо м’яке вершкове масло, звичайний цукор і ванільний цукор, розбиваємо яйця і вливаємо кефір. Збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем, замішуємо однорідне тісто міксером.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Також можна застелити її промасленим пергаментом – це спростить потім процес вилучення готового пирога з форми. Виливаємо у форму замішане тісто, вирівнюємо його по дну.
На тісто рівномірно розкладаємо підготовлені абрикоси в довільному порядку.
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо орієнтовно тридцять-тридцять п’ять хвилин, поки не з’явиться золотава скоринка. Готовий виріб має помітно піднятися. Дістаємо пиріг з духовки, рясно посипаємо цукровою пудрою і даємо охолонути. Потім дістаємо випічку з форми, перекладаємо на тарілку і нарізаємо на порційні шматочки.
Смачного!