Секрет пишноти шарлотки з грушами полягає в способі замішування тіста. Його готуємо як для бісквіта, тобто яйця збиваємо з цукром і потім масу обережно змішуємо з борошном. Борошно для пишною шарлотки повинна бути вищого гатунку. Для пишності можна додати в тісто трохи розпушувача. У цьому рецепті вам пропонується ароматизувати грушеву шарлотку мускатним горіхом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Груша – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 2 щіпки

Процес приготування:

Як приготувати повітряну пишну шарлотку з грушами в духовці? Груші промийте, очистіть від шкірки і наріжте на тонкі скибочки.

В посуд для замішування тіста розбийте яйця і добре збийте їх заглибним блендером. Потім потроху насипайте до них цукор і продовжуйте збивати масу до пишного стану. Білки і жовтки і можна збити окремо і потім з’єднати.

Потім насипте в посуд просіяне на сито борошно, додайте сіль і мускатний горіх і лопаткою тісто добре перемішайте. Потім тісто ще раз збийте блендером.

Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її вершковим маслом. На дно форми викладіть шматочки нарізаною груші.

Груші залийте приготованим тестом.

Випікайте шарлотку в духовці, розігрітій до 200°С протягом 35 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою. Спечену шарлотку трохи охолодіть, вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук