Якщо у вас на полиці загубилося кисле молоко, не поспішайте його викидати. З нього вийде дуже апетитна шарлотка! Ось тільки яблука для цього рецепта краще вибрати солодше. Тоді у випічці буде злегка помітна приємна кислинка. Дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку на кислому молоці з яблуками? Борошно просіваємо через ситечко. Змішуємо її з содою і корицею.

Яйця збиваємо міксером з цукровим піском так, щоб маса була досить густою.

З’єднуємо яйця, сипучі продукти і молоко.

Яблука миємо й розрізаємо тонкими часточками.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом.

На дно форми викладаємо шар яблук, потім виливаємо половину тіста і знову кладемо яблука.

Ставимо шарлотку в духовку і випікаємо близько 40 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці