Оладки без додавання дріжджів готуються ще швидше і простіше. Вони також виходять пишними і апетитними. Спробуйте страву на соді і кефірі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування пишні оладки на кефірі з содою. Ретельно збиваємо яйце з цукром і сіллю. Потім вливаємо до них кефір і продовжуємо збивати рідку масу.

Просіваємо борошно і соду, акуратно замішуємо тісто. Заважаємо до потрібного жидковатого стану, грудочок бути не повинно.

Тепер приступаємо до обжарке. Викладаємо тісто у потрібній формі на розігріту з маслом сковороду. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.

Пишні оладки викладаємо на загальне блюдо. Подаємо до столу теплими. Готово!

Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі Оладки на кефірі класичні