Кефір і дріжджі творять з тестом справжні чудеса. Оладки виходять дуже пухкі, пористі і повітряні. Із вказаного в рецепті кількості продуктів їх вийде багато, і ви нагодуйте смачним сніданком всю сім’ю. Приготувати такі оладки нескладно, потрібно лише трохи часу, щоб тісто добре підійшло.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 400 мл
  • Сухі дріжджі – 12 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати пишні оладки на кефірі з сухими дріжджами. Кефір підігрійте в мікрохвильовці протягом 10-15 секунд і перелийте його в посуд для замішування тіста. Інші продукти для оладок також повинні бути кімнатної температури.

Насипте в теплий кефір розраховане кількість сухих дріжджів.

Потім кефір розбийте яйця, насипте сіль, цукор і ці інгредієнти добре перемішайте.

Потім кефір через сито насипте вказане в рецепті кількість борошна.

Борошно краще попередньо просіяти 2-3 рази.

Ложкою замісити тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти по консистенції як густа сметана, і повільно сповзати з ложки. Якщо тісто недостатньо густе, то додайте трохи борошна і перемішайте ще раз.

Посуд з тестом прикрийте шматочком харчової плівки і залиште тісто на 30 хвилин, щоб підійшло, стало повітряним і вдвічі збільшилася в обсязі.

тісто вже не перемішуйте, інакше оладки осядуть при випічці.

випікайте Оладки на вогні трохи нижче середнього і на добре розігрітому рослинному маслі. Смажте з обох боків до золотистого кольору. Такі оладки обсмажуються дуже швидко, доглядайте, щоб не підгоріли.

Приємного апетиту!

Дріжджові оладки Дріжджові оладки на кефірі з яйцями Оладки без розпушувача Оладки на кефірі без соди і розпушувача Оладки на кефірі з сухими дріжджами Оладки на кефірі класичні Оладки як у бабусі