Пишні оладки виходять завдяки повітряному пухкого тіста. Сода зробить цей процес ще простіше. Просте у приготуванні блюдо можна подавати на сніданок або просто до чаю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ряжанка – 2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування пишних оладок на ряжанці з содою. Розбиваємо яйце і змішуємо його з сіллю і цукром.
Підливаємо до яєчно-цукрової суміші ряжанку. Важливо, щоб продукт не був холодним, тому дістаньте його з холодильника на 30-60 хвилин до готування.
Просіваємо борошно і додаємо соду. Старанно збиваємо до однорідної маси. Даємо тісту настоятися при кімнатній температурі 5-10 хвилин.
Виливаємо тісто у формі оладок на розпечену сковороду, попередньо змащену олією. Обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини.
Викладаємо пишні солодкі оладки на блюдо і подаємо до столу, поки гарячі. Готово!
Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без молока Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки на ряжанці без дріжджів