У кожного є улюблений рецепт оладок. Оладки – універсальне блюдо для сніданку або вечері, які можна приготувати не тільки з пшеничного борошна. Рекомендую заварні оладки на кефірі з окропом, страва виходить ситним та смачним, а готуються дуже швидко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Кефір – 0.5 склянки
  • Окріп – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Підготуйте необхідні продукти для пишних оладок.

Візьміть глибоку ємність. Розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок.

Влийте кефір, ретельно перемішайте до однорідної маси. Додайте окріп.

Добре перемішайте і додайте соду. Ще раз все ретельно розмішайте.

Додайте просіяне через сито борошно пшеничне в кілька прийомів.

Добре перемішайте до гладкої однорідної маси за допомогою віночка.

Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Якщо сковорода з антипригарним покриттям – смажте без масла.

З допомогою столової ложки викладіть тісто. Смажте, поки краю не зарум’яняться.

З допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки і обсмажте з другої сторони.

Готові оладки подавайте зі сметаною, згущеним молоком або улюбленим варенням.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без соди Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі як у бабусі Оладки як у бабусі ПП оладки на кефірі