Пишні оладки без дріжджів можна приготувати на будь-яких кисломолочних продуктах. Я хочу поділитися чудовим рецептом пишних оладок на сироватці без дріжджів, якими можна ситно і смачно нагодувати близьких. Приготуйте і порадуйте улюблену сім’ю цими ніжними оладками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молочна сироватка – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати пишні оладки на сироватці без дріжджів? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для пишних оладок на сироватці без дріжджів. Сироватку і куряче яйце заздалегідь дістаньте з холодильника і зігрійте при кімнатній температурі.

Сироватку трохи підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вилийте в глибоку ємність, в якій будете замішувати тісто. Додайте необхідну кількість цукрового піску і харчової соди. Гарненько перемішайте. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно.

Додайте необхідну кількість рослинної олії і розбийте куряче яйце кімнатної температури, і ретельно перемішайте віночком.

В кілька прийомів просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної консистенції і повного розчинення грудочок, скориставшись віночком.

Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на сильному вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Зменшіть вогонь до середнього. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на невеликій відстані один від одного, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковороди.

Як тільки краю оладок підрум’яняться, і тісто зверху схопиться, скориставшись силіконової або дерев’яною лопаткою, переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору.

Гарячі пишні оладки викладайте на блюдо або тарілку для подачі і подавайте порційно.

Пухнасті ніжні оладки на сироватці без дріжджів подавайте на стіл з гарячим чаєм або ароматною кавою, за бажанням доповніть своїм улюбленим соусом або наповнювачем. В якості наповнювача можна використовувати варення, повидло, джем, конфітюр, сметану, вершковий соус або сироп.

Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою і яйцями