При перетиранні через сито пюре виходить не таке гладке, як при подрібненні в блендері, а більш пухке і текстуроване, тому після закатування стає більш густим.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 2 кг
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 200 – 300 гр.
Процес приготування:
Готувати пюре з ранеток через сито на зиму легко! У велику каструлю наберіть воду і поставте на вогонь закипати. Яблука, тим часом, ретельно промийте під проточною водою і складіть в каструлю.
Бланшируйте плоди в киплячій воді до м’якості. Якщо яблук у вас досить багато, то проваривайте їх партіями, а не намагайтеся вмістити все в одну каструлю.
З допомогою шумівки дістаньте яблука і складіть їх у друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім зсипте все в окрему миску. Яблука протріть через жорстке сито, попередньо прибираючи хвостики і тверду серцевину з насінням. Періодично промивайте сито, щоб залишилися волокна і залишки шкірки не заважали яблук проходити через сітку.
Вийшло пюре перекладіть в каструлю і додайте воду і цукор. Його кількість можете регулювати самостійно, в залежності від смаку ваших яблук. Поставте каструлю на вогонь і доведіть вміст до кипіння, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Зменшіть вогонь практично до мінімального і варіть пюре 30-60 хвилин, в залежності від бажаної консистенції. Періодично перемішуйте масу, щоб вона прогрівалася рівномірно.
Розлийте пюре з попередньо простерилизованным банкам і закрийте кришкою. Можна скористатися як гвинтовими, так і закатати під ключ. Складіть закачування дном вгору, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Новости