Розсольник зі свіжих огірків – ситне блюдо з продуктів, доступних кожній господині. Родзинка цього розсольнику саме в свіжих огірках, вони надають йому неповторний аромат. Такий розсольник – гідна альтернатива класичним. Спробуйте його приготувати і здивуєтеся, наскільки він смачний.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 2 л
  • Перлова крупа – 150 гр.
  • Курка – 450 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Селера – 60 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори консервовані – 150 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Сметана – для прикраси
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику з свіжих огірків? Перебираємо перловку, щоб не було ніяких вкраплень, промиваємо її і залишаємо у воді на ніч або на кілька годин. Так перлова крупа не буде жорсткої в готовому розсольнику.

Куряче м’ясо промийте водою і поставте варитися на великий вогонь, поки не закипить. Після цього зробіть менший вогонь і періодично знімайте з бульйону піну.

Почнемо готувати овочі для розсольнику. Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, промиваємо водою і нарізаємо півкільцями.

Візьміть моркву, очистіть її, потім промийте і приступайте до нарізки. Зробити це можна соломкою. Якщо хочете, щоб морква в готовому блюді була більш ніжна, можете потерти на крупній тертці.

Переходимо до селері. Помийте його і покришіть невеликими кубиками. Якщо ви будете використовувати не стебло, а корінь селери, спочатку очистіть його від шкірки і потім натріть на тертці.

Моєму свіжі огірки і дрібно нарізаємо.

Завершуємо підготовку овочів нарізкою картоплі. Робіть це довільно, попередньо очистивши від шкірки і помивши.

Для засмажки будемо використовувати каструлю. У ній потім буде варитися суп. У каструлю налийте необхідну кількість рослинного масла, слідом киньте цибулю і щіпку солі. Пасеруйте цибулю на маленькому вогні, поки він не стане прозорим. Відправляємо до цибулі моркву і селеру. Всі овочі мають розм’якнути. Тушкуйте їх разом близько 5 хвилин.

До практично готовим овочів додаємо консервовані помідори. На замітку: замість них також можна використовувати свіжі томати, злегка тушковані і подрібнені блендером.

В каструлю з тушкованими овочами відправляємо нарізані свіжі огірки. На невеликому вогні обсмажуємо овочі 10 хвилин.

Коли приготується куряче м’ясо, відокремте його від бульйону. Влийте бульйон в каструлю з овочами. Туди ж відправляємо і перлову кашу. Як тільки суп закипить, зробіть вогонь менше і варіть 40 хвилин.

Нарізану картоплю кладемо в каструлю з усіма інгредієнтами приблизно за 10 хвилин до кінця приготування.

Розсольник варіть із закритою кришкою. По готовності досоліть, поперчіть і додайте паприку і щіпку цукрового піску. Це дозволить зробити смак розсольнику більш збалансованим.

Готуйте тарілки і подавайте суп гарячим. Розділіть готове куряче м’ясо на шматочки і додайте в тарілку з розсольником. Можна прикрасити свіжою зеленню, додати сметану.

Приємного вам апетиту!

Новости