Це пюре має характерну назву, оскільки готується з використанням згущеного молока. Саме воно надає десерту ту ніжність і вершковість, а також м’яку і повітряну текстуру.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 2,5 кг
  • Вода – 100 мл
  • Молоко згущене – 200 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пюре з ранеток Пестунчик зі згущеним молоком на зиму? Попередньо промиті яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину з насінням. Наріжте м’якоть невеликими часточками або брусочками, складіть у каструлю і залийте водою.

Поставте каструлю на маленький вогонь і під кришкою доведіть рідину до кипіння. Варіть яблука до повного їх розм’якшення, періодично помішуючи. В середньому цей процес займає 15 хвилин, але все залежить від величини часточок.

Коли яблука зварилися, зніміть каструлю з вогню і подрібніть за допомогою блендера до стану пюре. Перемішуйте його іноді ложкою, приділяючи увагу кутах каструлі, в яких могли залишитися великі шматочки.

Додайте цукор і згущене молоко, ретельно все перемішайте.

Знову поставте каструлю на середній вогонь і доведіть пюре до кипіння. Варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин до повного розчинення цукру.

Розлийте готове пюре з попередньо простерилизованным банкам, щільно закрийте кришками і складіть доньями вгору на постелене рушник. Укутайте закачування пледом і залиште до повного охолодження.

Смачного!

Новости