Це пюре має характерну назву, оскільки готується з використанням згущеного молока. Саме воно надає десерту ту ніжність і вершковість, а також м’яку і повітряну текстуру.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ранетки – 2,5 кг
- Вода – 100 мл
- Молоко згущене – 200 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати пюре з ранеток Пестунчик зі згущеним молоком на зиму? Попередньо промиті яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину з насінням. Наріжте м’якоть невеликими часточками або брусочками, складіть у каструлю і залийте водою.
Поставте каструлю на маленький вогонь і під кришкою доведіть рідину до кипіння. Варіть яблука до повного їх розм’якшення, періодично помішуючи. В середньому цей процес займає 15 хвилин, але все залежить від величини часточок.
Коли яблука зварилися, зніміть каструлю з вогню і подрібніть за допомогою блендера до стану пюре. Перемішуйте його іноді ложкою, приділяючи увагу кутах каструлі, в яких могли залишитися великі шматочки.
Додайте цукор і згущене молоко, ретельно все перемішайте.
Знову поставте каструлю на середній вогонь і доведіть пюре до кипіння. Варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин до повного розчинення цукру.
Розлийте готове пюре з попередньо простерилизованным банкам, щільно закрийте кришками і складіть доньями вгору на постелене рушник. Укутайте закачування пледом і залиште до повного охолодження.
Смачного!