Хочу поділитися рецептом апетитною маринованої моркви на зиму, яку можна використовувати в якості овочевого гарніру або приготувати з неї смачний ароматний салат. Для приготування цієї закуски вибирайте соковиту і солодку моркву.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Морква – 1 кг
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати маринований морква в банки на зиму. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування яскравою закуски. Моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа.

Очищену моркву наріжте тонкими кружечками.

Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою. Потім стерилізуйте зручним для вас способом. Можна скористатися мікрохвильовою піччю, духовою шафою або водяний лазнею. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності. На дно стерильних банок викладіть лавровий лист, запашний перець горошком і чорний перець горошком.

В каструлю з товстим дном налити холодної води, а потім викладіть туди підготовлену моркву. Доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім варіть овочі приблизно 35 хвилин. Після чого акуратно злийте моркву через сито або друшляк. Воду, в якій варилася морква, залиште, вона ще знадобиться. Залиште на деякий час, щоб морква скла.

Банки заповніть відвареною морквою. Приблизно 500 мл води, в якій варилася морква, отлейте в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, після чого влийте столовий оцет і добре перемішайте, а потім відразу зніміть з вогню.

Приготовленим маринадом залийте банки з морквою. Банки з вмістом накрийте стерильними кришками, а потім покладіть їх у каструлю, на дно якої застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Стерилізуйте банки приблизно 15 хвилин.

Потім акуратно вийміть банки і загорніть їх за допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Гарячі банки переверніть догори дном і закутати рушником або теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 8-10 годин. Після чого переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Новости