Сьогодні ми з вами приготуємо чудове рагу з м’ясом і грибами. До складу рагу поряд з м’ясом входить велика кількість овочів, тому рагу виходить легким, в той же час і ситним. Готувати рагу ми будемо в нашій кухонних помічниці – мультиварці. Завдяки різноманітним функціям мультиварки ми спочатку обсмажимо в ній м’ясо, а потім будемо гасити його разом з овочами. Рагу вийде соковитим, ароматним і дуже смачним. Отже, приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 4 порції.
- М’ясо – 500 гр.
- Гриби – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Зелень – 3 – 4 гілки
- Вода – 1 – 2 склянки
Процес приготування:
Як приготувати рагу з грибами в мультиварці? Для приготування рагу ми вибрали лопаткову частину свинини, ви можете використовувати будь-який вид м’яса, що віддаєте перевагу (свинину, яловичину або курку). М’ясо промиваємо під проточною водою, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими кубиками. Включаємо мультиварку на режим «Смаження», додаємо в чашу мультиварки рослинне масло і викладаємо м’ясо. Обсмажуємо його 10-15 хвилин. У цей час чистимо і промиваємо ріпчасту цибулю шаткуємо його кубиками. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Після того, як м’ясо трохи обжарилось, виставляємо режим «Випічка» або «Гасіння», закриваємо кришку мультиварки і тушкуємо м’ясо близько 40 хвилин. Через півгодини відкриваємо кришку мультиварки і додаємо до м’яса цибулю і моркву, перемішуємо і знову закриваємо кришку мультиварки.
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками, болгарський перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння, нарізаємо перець невеликими кубиками. Помідор промиваємо і теж нарізаємо кубиками. Гриби промиваємо і шаткуємо невеликими скибочками. Кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки, чистимо від шкірки і нарізаємо його дрібними кубиками.
Після звукового сигналу відкриваємо кришку мультиварки і додаємо до м’яса інші овочі, сіль і спеції, лавровий лист і склянку води. Багато води відразу додавати не слід, так як кабачок і помідори пустять сік. Після 10-15 хвилин приготування ми перевіримо рівень води і вирішимо, чи варто додавати ще. Все добре перемішуємо, включаємо режим «Гасіння» на 50 хвилин і закриваємо кришку мультиварки.
Після звукового сигналу відкриваємо кришку мультиварки – наше рагу повністю готове. Викладаємо його на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Дієтичні страви з кабачків Кабачки з грибами Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачками в мультиварці Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з помідорами