Кабачки – овочі, які прекрасно поєднуються з багатьма продуктами. Приготуємо їх в духовці, не доводячи до абсолютної м’якості, а залишивши їх небагато аль денте. Кабачки бажано використовувати молоді одного розміру. Фарширувати човники будемо курячим м’ясом з овочами. Соковите і ніжне блюдо принесе багато користі і ситості вам і вашим гостям.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Курячий фарш – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки з фаршем в духовці човники просто! Кабачки вимийте і розріжте у них хвостики. Розрізати плоди навпіл уздовж.

Чайною ложкою вийміть серцевину, залишаючи приблизно сантиметр товщини кабачка. Якщо кабачки перевертаються на бік – зріжте з нижньої сторони смужку на виступаючій округлої частини, формуючи плоску опору.

Фарш з’єднайте з сіллю і перцем, а також дрібно подрібненим очищеним цибулею. Заповніть фаршем виїмки в кабачках.

Помідор і сир наріжте кубиками і додайте майонез. Ретельно розмішайте.

На деко покласти папір для запікання і перемістіть на неї човники. Зверху в кожну покладіть підготовлені помідори з сиром. Влийте в деко ½ склянки гарячої води.

Поставте деко в гарячу духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах. Готуйте човники до рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки з фаршем та сиром Кабачки на кожен день