Вишуканий смак овочевого рагу запеченого в духовці – це не мрія, а реальність. Готується таке рагу за лічені хвилини, а смак уразить вас своєю глибиною: соковиті кабачки, запечені в духовій шафі при великій температурі, зберігають всередині свою соковитість; пасеровані цибулю, моркву і часник додають кабачків приємний аромат і солодкуватий смак, а помідори – додають невелику кислинку. Це приголомшливе блюдо точно не залишить вас байдужими!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Петрушка – 3 – 4 гілки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт рагу з кабачків в духовці гранично простий! Молоденькі кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і нарізаємо великими кубиками. Якщо ви використовуєте зрілі кабачки – очистіть їх від шкірки і насіння.

Викладаємо нарізані кабачки у форму для запікання, солимо, перемішуємо і ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку запікатися на 20 хвилин.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Часник чистимо і нарізаємо дрібними скибочками. Викладаємо овочі на попередньо розігріту сковороду з олією і обсмажуємо протягом 10 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.

Помідори промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо їх дрібними кубиками.

Петрушку промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб вона трохи висохла. Після чого дрібно рубаємо її ножем.

Через 10 хвилин до обсмажених овочів додаємо помідори, перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин.

Сковороду з готовими овочами знімаємо з вогню, додаємо петрушку і перемішуємо.

дістаємо З духовки запечені кабачки. Ми запікали їх при великій температурі, тому вони повинні були схопитися відразу і зберегти свою соковитість. Якщо ж вони пустили сік зливаємо його, він нам не знадобиться. У форму до кабачків додаємо обсмажені овочі і добре перемішуємо.

Форму з овочами ставимо в духовку і запікаємо протягом 15 хвилин при 200 градусах.

Готове рагу виймаємо з духовки і викладаємо на порційні тарілки. У гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з часником в духовці Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з помідорами