Заморожені овочі неймовірно зручні в приготуванні їжі і відчутно економлять час на кухні. Не потрібно мити, чистити і подрібнювати рівними кубиками різні овочі – досить лише відкрити пакет і висипати вміст в «місце застосування». Це просто знахідка для рагу! Додатково з овочів додаємо тільки картоплю для більшої ситності і ріпчасту цибулю для соковитості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Заморожена суміш овочів – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон або Вода – 150 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рагу з заморожених овочів з картоплею? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.

Промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Суміш заморожених овочів дістаємо з морозилки і даємо їй трохи відтанути. Немає необхідності розморожувати повністю овочі, потрібно лише дати можливість зайвої замороженої вологи підтанути і стекти.

У сотейнику розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану.

Кладемо в гаряче масло подрібнену ріпчасту цибулю і при помішуванні обсмажуємо його до напівпрозорості.

Додаємо заморожені овочі, перемішуємо і закриваємо сотейник кришкою. Тушкуємо суміш протягом десяти хвилин.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Додаємо нарізану картоплю в сотейник до овочевої суміші і перемішуємо.

Вливаємо вказану кількість води або бульйону, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Закриваємо рагу кришкою і продовжуємо гасіння протягом півгодини при низькій температурі.

В кінці приготування пробуємо рагу на смак і при необхідності досолює і додаємо спеції за бажанням.

Гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею на сковороді