Смачний і оригінальний пиріг з листкового тіста з м’ясною начинкою! Його можна подавати до чаю, готувати на вечерю або брати з собою для перекусу. Дуже ситний і поживний. Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 0,5 кг
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати равлик з м’ясом з листкового тіста легко! Листкове тісто попередньо розморожуємо, а потім за допомогою качалки розкочуємо тонким шаром. Чим тонше буде шар, тим швидше блюдо запечеться в духовці.

Нарізаємо тісто довгими смужками приблизно 10 см в ширину.

Фарш викладаємо в тарілку, солимо і приправляємо його чорним меленим перцем.

Все ретельно перемішуємо.

Беремо одну смужку тіста, відступаємо від краю кілька сантиметрів і викладаємо смужкою фарш.

Так проробляємо з кожною стрічкою, а потім згортаємо всі стрічки в окремі рулетики.

Тепер змащуємо форму для випікання рослинним маслом

Викладаємо рулети. Відразу кладемо в центр, а потім кладемо по колу, навколо центрального, формуючи равлика з рулетів.

Промазуємо верхівку «равлики» яєчним жовтком

Відправляємо її в духову піч запікатися при температурі 200 градусів на 40-50 хв

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Равлики з листкового тіста