Смачний і оригінальний пиріг з листкового тіста з м’ясною начинкою! Його можна подавати до чаю, готувати на вечерю або брати з собою для перекусу. Дуже ситний і поживний. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 0,5 кг
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати равлик з м’ясом з листкового тіста легко! Листкове тісто попередньо розморожуємо, а потім за допомогою качалки розкочуємо тонким шаром. Чим тонше буде шар, тим швидше блюдо запечеться в духовці.
Нарізаємо тісто довгими смужками приблизно 10 см в ширину.
Фарш викладаємо в тарілку, солимо і приправляємо його чорним меленим перцем.
Все ретельно перемішуємо.
Беремо одну смужку тіста, відступаємо від краю кілька сантиметрів і викладаємо смужкою фарш.
Так проробляємо з кожною стрічкою, а потім згортаємо всі стрічки в окремі рулетики.
Тепер змащуємо форму для випікання рослинним маслом
Викладаємо рулети. Відразу кладемо в центр, а потім кладемо по колу, навколо центрального, формуючи равлика з рулетів.
Промазуємо верхівку «равлики» яєчним жовтком
Відправляємо її в духову піч запікатися при температурі 200 градусів на 40-50 хв
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Равлики з листкового тіста