Всім знайома ситуація, коли чудовий аромат домашньої випічки з листкового тіста збирає всю родину на кухні. І кожен перекидаючи з руки в руку намагаються спробувати на смак ще не встигли охолонути пиріжки. Равлики з листкового тіста з шинкою і сиром – це як раз той випадок, вашим домашнім точно сподобається.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Шинка – 500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 1 шт.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати равлика з листкового тіста з шинкою і сиром? Листкове тісто розморозьте і розкачати в прямокутний пласт.
Сир натріть на крупній тертці.
Шинку наріжте тонкими смужками. Зелень вимити і порубаєте ножем.
Розсипте по прямокутному пласту листкового тіста сир, зверху покладіть шинку і зелень.
Акуратно згорніть рулет так, щоб вся начинка залишилася всередині.
Рулет розрізати на частини по 3-4 сантиметра завтовшки. Розкладіть згортки по листу у вертикальному положенні і поставте на расстойку в тепле місце на півгодини.
Потім змастіть равлики збитим яйцем і поставте їх у духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 20 хвилин до рум’яної скоринки. Подавайте равлики до чаю теплими.
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста