Всім знайома ситуація, коли чудовий аромат домашньої випічки з листкового тіста збирає всю родину на кухні. І кожен перекидаючи з руки в руку намагаються спробувати на смак ще не встигли охолонути пиріжки. Равлики з листкового тіста з шинкою і сиром – це як раз той випадок, вашим домашнім точно сподобається.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Шинка – 500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Яйце – 1 шт.
  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати равлика з листкового тіста з шинкою і сиром? Листкове тісто розморозьте і розкачати в прямокутний пласт.

Сир натріть на крупній тертці.

Шинку наріжте тонкими смужками. Зелень вимити і порубаєте ножем.

Розсипте по прямокутному пласту листкового тіста сир, зверху покладіть шинку і зелень.

Акуратно згорніть рулет так, щоб вся начинка залишилася всередині.

Рулет розрізати на частини по 3-4 сантиметра завтовшки. Розкладіть згортки по листу у вертикальному положенні і поставте на расстойку в тепле місце на півгодини.

Потім змастіть равлики збитим яйцем і поставте їх у духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 20 хвилин до рум’яної скоринки. Подавайте равлики до чаю теплими.

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста