Пиріг равлика з начинкою з сиру не тільки до чаю можна подавати, але і брати з собою в дорогу для швидкого перекусу. Подавати пиріг краще в теплому вигляді, поки сир ще м’який і тягучий.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
  • Сир Адигейський – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут для посипання
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 12 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг Равлик з листкового тіста з сиром? Сир натріть на тертці, кріп помийте і дрібно наріжте. Змішайте сир і кріп в мисці, посоліть і приправте за смаком.

Листкове тісто розкачайте і розріжте на три рівних за шириною смужки.

На кожну смужку викладіть начинку.

Начинку загорніть тісто і добре скріпіть краю.

Плоску тарілку змастіть рослинною олією. Поверніть першу трубочку по спіралі.

Потім продовжуйте скручувати пиріг з двох інших трубочок.

Пиріг равлика змастіть збитим яйцем і залиште на 20 хвилин, щоб тісто трохи підійшло.

Пиріг посипте кунжутом і поставте в духовку. Запікайте 25-30 хвилин при 180 градусах.

подавайте Пиріг в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Пироги Равлики з дріжджового теста Равлики з листкового тіста