Класика випічки всіх часів і народів – це булочки з родзинками. Але деякі пробували листкові равлики з начинкою з родзинок. Це солодке, соковите, рум’яне ласощі прикрасить будь-який день.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Молоко коров’яче – 330 мл
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Ваніль – за смаком

Процес приготування:

Готувати равлики з родзинками з листкового тіста легко! Для початку приготуйте крем. Влийте в каструлю молоко, додайте 20 грам цукру і стручок ванілі. Доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню, дістаньте ваніль і залиште на 15 хвилин.

В окремій мисці збийте яйце з цукром. Потім додайте крохмаль і ще раз перемішайте.

З’єднайте збите яйце з молочною масою, поставте на плиті, доведіть до кипіння і продовжуйте варити крем до загустіння, постійно помішуючи. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште крем остигати.

Листкове тісто розкачайте в тонкий прямокутний пласт. Змастіть його кремом і рівномірно розсипте по ньому родзинки. Скрутіть тісто в рулет по довгій стороні.

Рулет наріжте кружечками по 1,5 сантиметра завтовшки. Злегка розгорніть заготовки руками і викладіть на деко. Деко змастіть маслом або застелити пергаментним папером.

Випікайте равлики при 170-180 градусах 20-25 хвилин. Потім трохи остудіть і подавайте на стіл. Це неймовірно смачно.

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста