Класика випічки всіх часів і народів – це булочки з родзинками. Але деякі пробували листкові равлики з начинкою з родзинок. Це солодке, соковите, рум’яне ласощі прикрасить будь-який день.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Родзинки – 60 гр.
- Молоко коров’яче – 330 мл
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Ваніль – за смаком
Процес приготування:
Готувати равлики з родзинками з листкового тіста легко! Для початку приготуйте крем. Влийте в каструлю молоко, додайте 20 грам цукру і стручок ванілі. Доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню, дістаньте ваніль і залиште на 15 хвилин.
В окремій мисці збийте яйце з цукром. Потім додайте крохмаль і ще раз перемішайте.
З’єднайте збите яйце з молочною масою, поставте на плиті, доведіть до кипіння і продовжуйте варити крем до загустіння, постійно помішуючи. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште крем остигати.
Листкове тісто розкачайте в тонкий прямокутний пласт. Змастіть його кремом і рівномірно розсипте по ньому родзинки. Скрутіть тісто в рулет по довгій стороні.
Рулет наріжте кружечками по 1,5 сантиметра завтовшки. Злегка розгорніть заготовки руками і викладіть на деко. Деко змастіть маслом або застелити пергаментним папером.
Випікайте равлики при 170-180 градусах 20-25 хвилин. Потім трохи остудіть і подавайте на стіл. Це неймовірно смачно.
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста