З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом смачною рідкої пшеничної каші, приготовленої на молоці. Таку кашу я часто готую на сніданок. Процес приготування простий і достатньо швидкий. Сніданок виходить корисним і дуже апетитним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 700 мл
  • Пшенична крупа – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати рідку пшеничну кашу на молоці легко! Насамперед відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди використовую для цих цілей кухонні ваги. Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.

В глибоку каструлю з товстим дном налити необхідну кількість молока, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть.

Промиту крупу викладіть в кипляче молоко. Знову доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть пшеничну кашу 20 хвилин, час від часу помішуючи.

Коли рідина практично вбереться – каша буде готова. У готову кашу додайте трохи вершкового масла. Перемішайте і зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин.

Рідку пшеничну кашу, приготовану на молоці, розкладіть по порційних тарілках. За бажанням прикрасьте улюбленими ягодами і шматочком вершкового масла.

Насолоджуйтеся смачним сніданком!

Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на молоці