З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом смачною рідкої пшеничної каші, приготовленої на молоці. Таку кашу я часто готую на сніданок. Процес приготування простий і достатньо швидкий. Сніданок виходить корисним і дуже апетитним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 700 мл
- Пшенична крупа – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати рідку пшеничну кашу на молоці легко! Насамперед відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи. Я завжди використовую для цих цілей кухонні ваги. Зважену пшеничну крупу ретельно промийте в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
В глибоку каструлю з товстим дном налити необхідну кількість молока, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть.
Промиту крупу викладіть в кипляче молоко. Знову доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть пшеничну кашу 20 хвилин, час від часу помішуючи.
Коли рідина практично вбереться – каша буде готова. У готову кашу додайте трохи вершкового масла. Перемішайте і зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
Рідку пшеничну кашу, приготовану на молоці, розкладіть по порційних тарілках. За бажанням прикрасьте улюбленими ягодами і шматочком вершкового масла.
Насолоджуйтеся смачним сніданком!
Каші Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на молоці