Дуже зручно мати кілька баночок розсольнику без оцту на зиму. Адже часто бувають дні, коли часу для готування мало, а нагодувати сім’ю потрібно. Ось тут-то і прігождаются такого роду заготовки. Крім того, закатанный на зиму розсольник має особливо насичений смак, і готовий суп виходить дуже смачним і ароматним. Оцет для розсольнику не використовуємо, він і так відмінно зберігається протягом зими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Перлова крупа – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Огірки солоні – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп без оцту на зиму легко! Перлову крупу ретельно промиваємо під струменем проточної води.

Промиту перловку обов’язково потрібно замочити на кілька годин перед приготуванням. Так вона стане більш м’якою і пухкою, а також скоротиться час її приготування. Поміщаємо промиту крупу в миску і заливаємо водою так, щоб перловка була повністю покрита шаром рідини.

Після закінчення трьох-чотирьох годин перловка помітно розбухне, ввібравши частину вологи.

Крупу ще раз ретельно промиваємо під проточною водою.

Поміщаємо підготовлену перловку в каструлю і заливаємо її водою у кількості 500 мл Ставимо каструлю на плиту і доводимо рідину до кипіння.

Варити перловку до повної готовності не потрібно. Завдання на даному етапі – повністю випарувати всю рідину.

Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо і промиваємо. Моркву потрібно натерти на крупній тертці, ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію в зазначеній кількості і висипаємо в нього подрібнені овочі.

Обсмажуємо цибулю з морквою протягом п’яти-семи хвилин на середній температурі.

Солоні огірки злегка віджимаємо руками від зайвого соку і натираємо на крупній тертці. Як варіант, можна і порізати дрібними кубиками.

Додаємо в сковороду подрібнені огірки і томатну пасту.

Масу перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом п’яти хвилин.

Додаємо до овочевої суміші підготовлену перловку і перемішуємо.

Заливаємо в сковороду воду в такій кількості, щоб маса була повністю покрита рідиною. Також на даному етапі досолює розсольник за смаком і додаємо чорний мелений перець.

Тушкуємо суміш протягом семи-десяти хвилин при низькій температурі.

Банки промиваємо содовим розчином і обробляємо окропом. Кришки кип’ятимо пару хвилин у воді. Банкам і кришок даємо повністю обсохнути. Киплячий суп розкладаємо по підготовленим банкам і відразу закатуємо кришками. Закутуємо заготовки пледом і в такому положенні даємо їм повільно охолонути. Зберігаємо розсольник в прохолодному темному місці. Щоб приготувати суп, потрібно просто додати баночку такої заготовки в попередньо зварений м’ясний або овочевий бульйон.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму