Традиційний варіант приготування розсольнику в своєму складі містить кислі огірки. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт розсольнику з зелених помідорів, який прийде вам на допомогу в той момент, коли необхідно терміново приготувати обід, а цей варіант просто не замінимо! Зелені помідори за смаковими характеристиками з легкістю замінять кислі огірки, томатна паста вдало доповнить їх смак, в результаті ви отримаєте готовий розсольник в баночці.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Перлова крупа – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Помідори зелені – 2 кг
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Паприка мелена – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику з зелених помідорів на зиму? Перлову крупу промиваємо в проточній воді, потім заливаємо чистою проточною водою в пропорції 1:2 і залишаємо на 8-12 годин.

Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній проточній воді на 5-10 хвилин. Потім шаткуємо цибулю дрібними кубиками.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

В глибоку каструлю наливаємо олію і ставимо її на вогонь.

В розігріте масло викладаємо цибулю і моркву, перемішуємо і тушкуємо протягом 10 хвилин.

Зелені помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули. Потім нарізаємо помідори невеликими довільними шматочками.

Додаємо помідори в каструлю до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин.

З перлової крупи зливаємо воду, в якій вона мокла, промиваємо проточною водою і додаємо в каструлю до овочів, наливаємо літр води, перемішуємо, закриваємо кришку каструлі і залишаємо все тушкуватися на 30 хвилин.

Після закінчення часу овочі додаємо сіль, цукор, томатну пасту і спеції, перемішуємо і продовжуємо тушкувати протягом 10 хвилин.

Потім додаємо оцет, перемішуємо, тушкуємо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Готовий розсольник розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Вкриваємо банки з розсольником теплим пледом і залишаємо їх до повного остигання, після чого прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.

Зелені помідори на зиму Розсольник на зиму