Апетитний і простий у приготуванні розсольників легко заготовити на зиму про запас. Ця суміш буде основою для вашого розсольнику, потрібно буде лише додати води і прокип’ятити суп. Баночки з суповий основою – просто палочка-виручалочка на ті випадки, коли зовсім немає сил і часу на підготовку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Перлова крупа – 250 гр.
  • Моркву – 450 гр.
  • Огірки – 1 кг
  • Помідори свіжі або Томатна паста – 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 450 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Почнемо готувати розсольник ленінградський на зиму. Перлову крупу добре промийте і замочіть в холодній воді.

Тим часом вимийте огірочки і наріжте на невеликі шматочки.

Томати промийте, надріжте хрестоподібно і обшпарте окропом.

Зніміть з помідорів шкірку, а потім збийте м’якоть на блендері до стану пюре.

Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, після чого дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.

Візьміть зручну каструлю і відправте туди перлову крупу, овочі, цукор з сіль. І масло з водою.

Перемішайте всі інгредієнти і дайте їм постояти хвилин десять, щоб виділився сік і можна було приступити до варіння.

Вміст каструлі доведіть до кипіння, постійно перемішуючи заготовку.

Додайте оцет в самому кінці приготування, знову перемішайте розсольник і зніміть його з вогню.

Розподіліть заготовку з сухим стерильним банкам і відразу ж загорніть стерильними кришками.

Потім накрийте заготівлю ковдрою або теплим пледом до повного остигання, після чого приберіть на зберігання в темне прохолодне місце.

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму