Апетитний і простий у приготуванні розсольників легко заготовити на зиму про запас. Ця суміш буде основою для вашого розсольнику, потрібно буде лише додати води і прокип’ятити суп. Баночки з суповий основою – просто палочка-виручалочка на ті випадки, коли зовсім немає сил і часу на підготовку.
Інгредієнти: на 1 л.
- Перлова крупа – 250 гр.
- Моркву – 450 гр.
- Огірки – 1 кг
- Помідори свіжі або Томатна паста – 750 гр.
- Цибуля ріпчаста – 450 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати розсольник ленінградський на зиму. Перлову крупу добре промийте і замочіть в холодній воді.
Тим часом вимийте огірочки і наріжте на невеликі шматочки.
Томати промийте, надріжте хрестоподібно і обшпарте окропом.
Зніміть з помідорів шкірку, а потім збийте м’якоть на блендері до стану пюре.
Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, після чого дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.
Візьміть зручну каструлю і відправте туди перлову крупу, овочі, цукор з сіль. І масло з водою.
Перемішайте всі інгредієнти і дайте їм постояти хвилин десять, щоб виділився сік і можна було приступити до варіння.
Вміст каструлі доведіть до кипіння, постійно перемішуючи заготовку.
Додайте оцет в самому кінці приготування, знову перемішайте розсольник і зніміть його з вогню.
Розподіліть заготовку з сухим стерильним банкам і відразу ж загорніть стерильними кришками.
Потім накрийте заготівлю ковдрою або теплим пледом до повного остигання, після чого приберіть на зберігання в темне прохолодне місце.
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму