У кожної господині бувають випадки, коли в холодильнику є вже готовий бульйон. Деякі навіть залишки бульйону заморожують. Цей рецепт для тих, у кого вже є приготований бульйон. Навіть якщо у вас немає готового бульйону, то для досвідченої господині приготувати не складе великої праці. Незвичний інгредієнт – капуста, але від цього перша страва не стане гірше.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Бульйон – 3 л
- Картопля – 3 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Кетчуп – 4 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати суп з капустою просто! Зваріть або розігрійте готовий м’ясний бульйон.
Картопля очистіть і наріжте соломкою або кубиками середнього розміру.
Перекладіть в каструлю до розігрітому бульйону і варіть 10-15 хвилин. Очистіть моркву і цибулю, наріжте їх. Капусту нашаткуйте. На добре розігріту сковороду вилийте рослинне масло і обсмажте овочі на середньому вогні.
Обсмажені овочі перекладіть в каструлю з бульйоном. Солоні огірки (можна замінити маринованими) наріжте соломкою або потріть на крупній тертці.
Огірки відправте в каструлю, додайте кетчуп (можна замінити томатною пастою). Додайте спеції за смаком. Подрібніть зелень і висипте в каструлю.
Розсольник з капустою доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь. Дайте настоятися 10-15 хвилин.
Подавайте ароматний розсольник зі сметаною і свіжим житнім хлібом. Приємного апетиту!