Пропоную приготувати розсольник з перловкою і солоними огірками на зиму. Зимова заготівля виходить простий у приготуванні і відмінно виручає, коли немає часу на приготування їжі, достатньо лише розігріти її, додавши в м’ясний бульйон.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Помідори свіжі – 700 гр.
- Огірки солоні – 1,5 кг
- Перлова крупа – 500 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Розсіл огірковий – 150 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати розсольник з перловкою і солоними огірками на зиму? Ретельно промийте перловку кілька разів, потім залийте холодною водою і поставте варити на середній вогонь. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Підготовлений цибулю викладіть в глибоку ємність з товстим дном, попередньо додавши необхідну кількість рослинного масла. Поставте на середній вогонь і злегка обсмажте.
Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці і додайте в ємність до смаженій репчатому луку. Добре перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
Солоні огірки наріжте середнім кубиком, а потім додайте до обсмаженою інгредієнтів.
Болгарський перець помийте і очистіть від насіння і серцевини. Добре вимийте помідори, зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом на пару хвилин, потім перемістіть його в крижану воду, акуратно зніміть шкірку і вирізати плодоніжку. Очищені овочі подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції, а потім додайте до решти інгредієнтів.
Приготовану перловку додайте в ємність з овочами. Перемішайте і варіть ще приблизно 25-30 хвилин після повторного закипання.
Потім влийте огірковий розсіл і посоліть, якщо буде потрібно.
Зелень петрушки і кропу ретельно промийте і просушіть, дрібно наріжте і додайте в заготовку. Ретельно перемішайте.
За 5 хвилин до готовності додайте необхідну кількість столового оцту і добре перемішайте. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 5-7 хвилин.
Гарячий суп зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з розсольником догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і солоними огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з огірків, перцю і цибулі на зиму