Досить невибагливий в приготуванні розсольників можна без особливих клопотів закатати на зиму і радувати рідних в холодну пору року свіжими гарячими супчиками. Такий розсольник сміливо простоїть в холодному підвалі до початку весни.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 2 кг
- Перлова крупа – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Томатна паста – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Масло олію – 250 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати розсольник на зиму з перловкою і свіжими огірками, перлову крупу промити, залити водою і залишити так на 2 години. Огірки помити, порізати кубиками, всипати 1 ст. л. солі, перемішати і дати постояти 2 години.
З лука зняти лушпиння і нарізати його кубиками.
Чищену моркву потерти на крупній тертці. У сковороду вилити олію, покласти цибулю разом з морквою і тушкувати при періодичному помішуванні 10 хв.
Покласти в сковороду до овочів подрібнені огірки і готувати ще близько 20 хв. Додати в сковороду перловку і тушкувати ще 15-20 хвилин, потім покласти томатну пасту. Тушкувати 10 хв
Влити оцтову есенцію, ретельно перемішати і тушкувати ще 2 хв. Розкласти розсольник по стерильним банкам, закатати і перевернути догори дном, укутати в теплий рушник. Залишити так на ніч повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою, огірками і томатною пастою на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму