Така заготовка здорово заощадить взимку час на приготування розсольнику, особливо якщо ваша сім’я його любить і ви готуєте цей суп часто. Смак при цьому зовсім не спотворюється, заготівля розсольнику з банки навіть більш ароматна, адже у неї є час настоятися, інгредієнти встигають просочитися соками один одного.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Перлова крупа – 250 гр.
  • Огірки – 1,5 кг
  • Помідори свіжі – 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Морква – 0,5 кг
  • Вода – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Перець чорний горошок – 7 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику з помідорами на зиму? Помідори помити, видалити плодоніжки. Томати порізати кубиками середнього розміру і высыпать в глибоку каструлю.

Огірки помити, чистити не треба. Нарізати плоди кубиками середнього розміру.

Висипати огірки в окрему миску.

До помідорів додати цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, влити воду і рослинну олію. Встановити каструлю з томатами на середній вогонь, довести до кипіння.

На крупній тертці натерти моркву.

В каструлю з помідорами висипати перловку, яку потрібно заздалегідь ретельно промити. Перемішати.

Всипати цибулю, нарізану півкільцями. Додати в заготовку натерту моркву.

Порціями всипати нарізані огірки, перемішати. Довести овочі до кипіння, накрити кришкою і варити ще 20 хв, час від часу помішуючи. Після закінчення 20 хв. овочеву суміш перемішати, додати оцет і знову розмішати. Готувати ще 10 хвилин під закритою кришкою.

Розкласти розсольник по підготовленим стерильним банкам, кришки прокип’ятити. Закатати або закрутити банки кришками, перевернути догори дном і дати охолонути під теплою ковдрою. Далі продукт можна прибирати на зберігання.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму