Така заготовка здорово заощадить взимку час на приготування розсольнику, особливо якщо ваша сім’я його любить і ви готуєте цей суп часто. Смак при цьому зовсім не спотворюється, заготівля розсольнику з банки навіть більш ароматна, адже у неї є час настоятися, інгредієнти встигають просочитися соками один одного.
Інгредієнти: на 2 л.
- Перлова крупа – 250 гр.
- Огірки – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 750 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Морква – 0,5 кг
- Вода – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Перець чорний горошок – 7 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольнику з помідорами на зиму? Помідори помити, видалити плодоніжки. Томати порізати кубиками середнього розміру і высыпать в глибоку каструлю.
Огірки помити, чистити не треба. Нарізати плоди кубиками середнього розміру.
Висипати огірки в окрему миску.
До помідорів додати цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, влити воду і рослинну олію. Встановити каструлю з томатами на середній вогонь, довести до кипіння.
На крупній тертці натерти моркву.
В каструлю з помідорами висипати перловку, яку потрібно заздалегідь ретельно промити. Перемішати.
Всипати цибулю, нарізану півкільцями. Додати в заготовку натерту моркву.
Порціями всипати нарізані огірки, перемішати. Довести овочі до кипіння, накрити кришкою і варити ще 20 хв, час від часу помішуючи. Після закінчення 20 хв. овочеву суміш перемішати, додати оцет і знову розмішати. Готувати ще 10 хвилин під закритою кришкою.
Розкласти розсольник по підготовленим стерильним банкам, кришки прокип’ятити. Закатати або закрутити банки кришками, перевернути догори дном і дати охолонути під теплою ковдрою. Далі продукт можна прибирати на зберігання.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму