Заготівля схожа на салат і цілком смачна як самостійна закуска, а також її зручно додати в бульйон, трохи прокип’ятити і отримати чудовий ароматний суп з приємною кислинкою..
Інгредієнти: на 2 л.
- Рис білий – 0,25 кг
- Морква – 0,5 кг
- Огірки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Томатна паста – 0,3 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 125 мл
Процес приготування:
Готувати розсольник на зиму з рисом і свіжими огірками легко! Рис промийте і поваріть у воді 20 хвилин, додавши трохи солі.
Процідіть його і перекладіть в миску.
Цибулю і моркву очистіть і сполосніть.
Подрібніть тертці моркву.
Очищений і вимитий цибулю наріжте тонкими смужками.
Вимиті огірки наріжте кубиками. Укладіть в каструлю підготовлені овочі.
З’єднайте томатну пасту з сіллю, цукром і маслом в окремій тарілці.
Викладіть соус овочі і розмішайте. Варіть масу на невеликому вогні 25 хвилин після того, як вони закиплять.
Далі викладіть рис до овочів, розмішайте і готуйте наступні 5 хвилин.
Додайте оцет, добре розмішайте киплячу масу і через хвилину знімайте з вогню.
Викладіть заготовку в стерильні банки, закупорьте і накрийте ковдрою на 8 годин для спокійного остигання.
Приємного апетиту!
Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з овочів і рису на зиму