Заготівля схожа на салат і цілком смачна як самостійна закуска, а також її зручно додати в бульйон, трохи прокип’ятити і отримати чудовий ароматний суп з приємною кислинкою..


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рис білий – 0,25 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Огірки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Томатна паста – 0,3 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 125 мл

Процес приготування:

Готувати розсольник на зиму з рисом і свіжими огірками легко! Рис промийте і поваріть у воді 20 хвилин, додавши трохи солі.

Процідіть його і перекладіть в миску.

Цибулю і моркву очистіть і сполосніть.

Подрібніть тертці моркву.

Очищений і вимитий цибулю наріжте тонкими смужками.

Вимиті огірки наріжте кубиками. Укладіть в каструлю підготовлені овочі.

З’єднайте томатну пасту з сіллю, цукром і маслом в окремій тарілці.

Викладіть соус овочі і розмішайте. Варіть масу на невеликому вогні 25 хвилин після того, як вони закиплять.

Далі викладіть рис до овочів, розмішайте і готуйте наступні 5 хвилин.

Додайте оцет, добре розмішайте киплячу масу і через хвилину знімайте з вогню.

Викладіть заготовку в стерильні банки, закупорьте і накрийте ковдрою на 8 годин для спокійного остигання.

Приємного апетиту!

Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму Салат з овочів і рису на зиму