Створити свою фірмову страву чи здивувати близьких легко. Досить додати особливий інгредієнт у простий класичний рецепт. Розсольник з сочевицею – це не стандартний варіант приготування, який багатьом припаде до смаку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • М’ясо – 200 – 300 гр.
  • Сочевиця – 1 склянка
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Томатна паста – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Вода кип’ячена – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати суп з сочевицею, її промиваємо і заливаємо кип’яченою водою і даємо настоятися перед приготуванням бульйону і нарізкою інгредієнтів.

Промиваємо м’ясо і нарізаємо невеликими шматочками. Заливаємо водою, солимо, засипаємо спеціями і ставимо варитися. Не забуваємо періодично знімати пінку.

Нарізаємо кубиками картоплю і ставимо варитися в киплячий бульйон. Туди ж відправляємо розпарену сочевицю. Робимо менший вогонь і накриваємо кришкою.

Дрібно нарізаємо цибулю і терем моркву. Відправляємо овочі в розігріту з маслом сковороду. Пасеруємо.

Потім солоні огірки нарізаємо і додаємо до пассировке на сковороду. Перемішуємо.

До пассировке з огірками додаємо томатну пасту. Вогонь робимо поменше. Наливаємо в сковороду розсіл, перемішуємо вміст і тушкуємо 10 хвилин.

Овочеву заправу з томатною пастою додаємо в каструлю. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Розливаємо по тарілках, за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Новости