Солоні огірочки з томатною пастою надають заготівлі приємну солонуватість і кислинку. Саме ці інгредієнти відрізняють розсольник від інших супів. Ароматний суп ви приготуєте з такої загортання в лічені хвилини і нагодувати всю сім’ю.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки солоні – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Перлова крупа – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Розсіл огірковий – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати розсольник з солоними огірками і томатною пастою на зиму, перловку промийте і замочіть в холодній воді на 6 годин. Поставте її варитися на 25 хвилин, а тим часом у казан (каструлю) влийте олію, добре прогрійте і всипте дрібно порубаний лук. Обсмажте до прозорого кольору.

Очищену моркву натріть і додайте до цибулі. Перемішайте і обсмажте 3 хвилини.

Солоні огірки поріжте дрібними кубиками і додайте в зажарку і потушкуйте 8 хвилин, перемішуючи періодами.

У перцю вирізати плодоніжки, дістаньте насіння і прокрутіть через м’ясорубку. Перемішайте його з томатною пастою і покладіть в казан.

Перловку процідіть і додайте до решти складових. Все перемішайте і готуйте 10 хвилин, помішуючи.

З допомогою сита, влийте в заготовку розсіл, перемішайте і продегустуйте. Завдяки розсолу, сіль вже є в страві, але якщо вам хочеться більш вираженою солоності – посоліть.

Зелень промийте, струсіть воду і дрібно порубаєте. Додайте її в зажарку, розмішайте і тримати на малому вогні ще 10 хвилин.

Влийте оцет і розкладіть заправку для супу з простерилизованным банкам. Закрутіть, переверніть і накрийте ковдрою на 8 годин.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою і солоними огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму