Солоні огірочки з томатною пастою надають заготівлі приємну солонуватість і кислинку. Саме ці інгредієнти відрізняють розсольник від інших супів. Ароматний суп ви приготуєте з такої загортання в лічені хвилини і нагодувати всю сім’ю.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки солоні – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Морква – 4 шт.
- Перлова крупа – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Томатна паста – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Розсіл огірковий – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Петрушка – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати розсольник з солоними огірками і томатною пастою на зиму, перловку промийте і замочіть в холодній воді на 6 годин. Поставте її варитися на 25 хвилин, а тим часом у казан (каструлю) влийте олію, добре прогрійте і всипте дрібно порубаний лук. Обсмажте до прозорого кольору.
Очищену моркву натріть і додайте до цибулі. Перемішайте і обсмажте 3 хвилини.
Солоні огірки поріжте дрібними кубиками і додайте в зажарку і потушкуйте 8 хвилин, перемішуючи періодами.
У перцю вирізати плодоніжки, дістаньте насіння і прокрутіть через м’ясорубку. Перемішайте його з томатною пастою і покладіть в казан.
Перловку процідіть і додайте до решти складових. Все перемішайте і готуйте 10 хвилин, помішуючи.
З допомогою сита, влийте в заготовку розсіл, перемішайте і продегустуйте. Завдяки розсолу, сіль вже є в страві, але якщо вам хочеться більш вираженою солоності – посоліть.
Зелень промийте, струсіть воду і дрібно порубаєте. Додайте її в зажарку, розмішайте і тримати на малому вогні ще 10 хвилин.
Влийте оцет і розкладіть заправку для супу з простерилизованным банкам. Закрутіть, переверніть і накрийте ковдрою на 8 годин.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою і солоними огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму