Приготування розсольнику для обіду завжди займає багато часу, тому це блюдо є рідкісним гостем на столі. Ваш час заощадить розсольник, заготовлений влітку. Пропонується приготувати його на основі свіжих огірків. Під час термообробки і настоювання вони будуть мати смак солоних, так і використовувати для заготівлі можете перерослі та некондиційні овочі. Готуємо суп з додаванням томатного соусу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 4 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Морква – 0.5 кг
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Томатний соус – 0.5 л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Перлова крупа – 2 склянки
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати розсольник з томатним соусом на зиму легко! Спочатку ретельно помийте огірки, почистіть цибулю і моркву. Огірки наріжте на маленькі кубики і перекладіть їх в глибоку миску.
Очищені цибулини нашаткуйте також на маленькі кубики і перекладіть його до огірків.
Помідори також наріжте кубиками. Їх додаємо в суп для соковитості і кислинки.
Нарізані овочі посипте сіллю, додайте томатний соус, і все добре перемішайте. Залиште овочі на 2 години, щоб вони дали свій сік.
За цей час залийте крутим окропом перлову крупу і залиште на 40 хвилин. Потім цю воду злийте і на 40 хвилин залийте крупу окропом повторно.
Моркву подрібніть на середню тертку і посмажте її на рослинній олії.
Обсмажену моркву остудіть і перекладіть до настоявшимся овочів. Додайте до них замочену перловку.
Все добре перемішайте і перекладіть цю масу в каструлю для варіння варення. Тушкуйте розсольник на невеликому вогні протягом 30 хвилин від початку кипіння, його регулярно помішуючи. Можете у процесі гасіння долити в розсольник кип’ячену воду, так як частина рідини вбере крупа.
До кінця процесу приготування додайте в суп столовий оцет.
Готовий розсольник розкладіть гарячим в стерильні баночки.
Баночки закатаю, переверніть їх на кришки і накрийте теплим покривалом. Потім остиглий розсольник перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму