Розсольник з яловичиною і рисом – нова версія супу, вже давно став традиційним для багатьох родин. Зазвичай його готують з перловою крупою, але бувають дні, коли часу зовсім немає, і тоді довгу в приготуванні перловку цілком може замінити рис. В результаті отримаємо ароматний, наваристий суп, ідеально підходить для холодних зимових днів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Рис білий – 3 ст. л.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Розсіл огірковий – 150 мл
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати суп з яловичиною і рисом легко! Яловичину ріжемо на невеликі шматочки, варимо півгодини, періодично видаляючи піну.
Рис промиваємо до прозорості води.
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Рис з картоплею додаємо в каструлю з м’ясом, варимо 20 хвилин на невеликому вогні.
Солоні огірки нарізаємо соломкою.
Цибулю і моркву очищаємо, цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. На сковороду спочатку викладаємо цибулю, смажимо на олії до рум’янцю, потім – моркву й огірки. Перемішуємо, зменшуємо вогонь, тушкуємо все хвилин 5.
До овочів в сковороду додаємо томатну пасту і огірковий розсіл, додаємо цукор і щіпку солі, на повільному вогні доводимо до кипіння.
Відправляємо овочі зі сковороди в каструлю, додаємо приправу, лавровий лист і подрібнений часник. При необхідності суп досолити. Кип’ятимо ще хвилин 10, потім знімаємо розсольник з вогню і даємо настоятися ще хвилин 15.
Розсольник з яловичиною і рисом розливаємо по тарілках, додаємо сметану і зелень. Приємного апетиту!
Новости