Більшість дорослих пам’ятають те саме яблучне пюре зі згущеним молоком, яке продавалось ще за часів СРСР і діставалося воно тільки самим маленьким, хоча подобалося таке ласощі абсолютно всім! Пропоную приготувати аналог того самого десерту, який дуже схожий на той, коли-то недоступний.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Яблука – 6 кг
  • Молоко згущене – 3 банки

Процес приготування:

Готувати пюре з яблук «Неженка» зі згущеним молоком на зиму просто! Фрукти ретельно промиваємо під струменем води і обсушиваем за допомогою чистої бавовяної тканини або паперових рушників. Видаляємо хвостики, знімаємо шкірку і нарізаємо довільно, при цьому, обов’язково потрібно вирізати серцевину разом з насінням. Нарізані фрукти перекладаємо в чашу мультиварки, вливаємо 1 склянку води і включаємо режим «Гасіння» або «Варення» на 45 хвилин.

Після відключення мультиварки, подрібнюємо м’які яблука до консистенції пюре.

До отриманої суміші додаємо згущене молоко і повторюємо програму, проте, тепер на таймері встановлюємо 20 хвилин.

Готову масу акуратно розливаємо по стерильним банкам і ставимо на кришки. Зверху обов’язково накриваємо чим-небудь теплим і залишаємо на добу.

Після повного охолодження зберігаємо в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!

Новости