Хочу запропонувати чудовий рецепт розсольнику на зиму. Розсольник, приготовлений таким чином, відмінно виручить, якщо у вас мало часу на приготування їжі після важкого трудового дня. Смачна заготівля швидко готується і не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 750 кг
  • Цибуля ріпчаста – 450 гр.
  • Моркву – 450 гр.
  • Перлова крупа – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати заготовки розсольнику на зиму. Першим ділом ретельно промийте перловку кілька разів, потім залийте холодною водою і залиште на деякий час. Тим часом огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики і наріжте соломкою.

Добре вимийте помідори, зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом на кілька хвилин, потім перемістіть його в крижану воду, акуратно зніміть шкірку і вирізати плодоніжку. Очищені від шкірки помідори подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції.

Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте.

Перловку злийте через сито. Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність з товстим дном, додайте необхідну кількість рослинного масла, питної води, цукрового піску і кухонної солі.

Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 15-20 хвилин.

Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячий суп зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з розсольником догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Насолоджуйтеся смачною апетитним розсольником!

Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму