Хочу запропонувати чудовий рецепт розсольнику на зиму. Розсольник, приготовлений таким чином, відмінно виручить, якщо у вас мало часу на приготування їжі після важкого трудового дня. Смачна заготівля швидко готується і не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 1 кг
- Помідори свіжі – 750 кг
- Цибуля ріпчаста – 450 гр.
- Моркву – 450 гр.
- Перлова крупа – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 60 мл
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати заготовки розсольнику на зиму. Першим ділом ретельно промийте перловку кілька разів, потім залийте холодною водою і залиште на деякий час. Тим часом огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики і наріжте соломкою.
Добре вимийте помідори, зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом на кілька хвилин, потім перемістіть його в крижану воду, акуратно зніміть шкірку і вирізати плодоніжку. Очищені від шкірки помідори подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції.
Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте.
Перловку злийте через сито. Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність з товстим дном, додайте необхідну кількість рослинного масла, питної води, цукрового піску і кухонної солі.
Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 15-20 хвилин.
Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячий суп зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з розсольником догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Насолоджуйтеся смачною апетитним розсольником!
Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник зі свіжими огірками на зиму Розсольник на зиму