Рецептів холодних закусок багато не буває. Тим більше, коли мова йде про улюблений лаваш. Пропонуємо приготувати з нього багатошаровий рулет із солоною червоною рибою, плавленим сиром і ароматним часниковим соусом. Саме соус «відповідає» за м’якість лаваша і пікантні нотки в готовому блюді. Закуски обов’язково потрібно дати просочитися хоча б пару годин. Так рулет стане помітно ніжніше. Якщо лаваш залишиться твердим, це не дасть повністю розкритися смак червоної риби.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Сьомга солона або Форель солона – 250 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Листовий салат – 0.5 пучків
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – для прикраси
  • Маслини для прикраси

Процес приготування:

Готувати рулет з лаваша з червоною рибою і плавленим сиром просто! Готуємо соус для просочення рулету. У невеликій ємності змішуємо вказану кількість соєвого соусу майонезу. Зубки часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Отриману кашку додаємо до решти інгредієнтів і ретельно змішуємо всі разом.

Один з аркушів тонкого лаваша розстилаємо на столі і змащуємо його рівним шаром плавленого сиру. Не забуваємо добре промазати краю, щоб рулет тримав форму по всій своїй площі.

Зелений салат промиваємо і ретельно обсушуємо на рушник. Підготовлені листя розкладаємо на шар плавленого сиру, намагаючись покрити його повністю, без просвітів.

Червону рибу нарізаємо тонкими шматочками упоперек волокон. Розкладаємо їх рівномірно на листя зеленого салату.

Після укладання червоної риби розстилаємо другий лист лавашу поверх начинки і злегка притискаємо руками, щоб зв’язати шари. На поверхню другого лаваша наносимо приготований раніше часниковий соус і ретельно розподіляємо його ложкою по всій поверхні.

З отриманої двошарової заготовки формуємо рулет: згортаємо його, щільно притискаючи пальцями по всій довжині. Рулет поміщаємо в холодильник і даємо просочитися протягом пари годин. Як варіант, можна залишити і на ніч.

готовий рулет Нарізаємо порційними шматочками по три-чотири сантиметри. При бажанні можна додати смужок фантазійну форму, як на фото. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і прикрашаємо подрібненими пір’ям зеленого лука, листям зеленого салату і маслинами.

Приємного апетиту!

Новости