Пюре з яблук цього сорту саме по собі виходить досить солодким, але при необхідності цукор можна замінити чимось, на зразок меду, так і іншими фруктами. У цьому рецепті в якості підсолоджувача буде використовуватися банан.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Вода – 150 мл
  • Банан – 300 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування пюре з ранеток без цукру на зиму смачний! Ретельно яблука промийте під проточною водою і очистіть від шкірки, попередньо обсушивши рушником. Огляньте на наявність пом’ятих і потемнілих бочков. При необхідності, акуратно виріжте ножем, також позбавтеся від серцевини з кісточками, а м’якоть наріжте невеликими кубиками. Складіть яблука в каструлю. За бажанням, їх можна збризнути лимонним соком, так вони не будуть окислюватися і темніти, а також після консервування смак буде більш насиченим.

Залийте яблука водою і поставте на середній вогонь. Доведіть рідину до кипіння і варіть до розм’якшення шматочків, періодично помішуючи їх. В середньому на цій піде близько 10 хвилин, в залежності від розміру яблук. На цьому етапі не потрібно но розварювати їх повністю, всередині вони ще повинні залишатися твердуватими.

Банани також очистіть від шкірки, наріжте кубиками приблизно того ж розміру, що і яблука, і додайте в каструлю після зазначеного часу. Варіть фрукти ще 10 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню і з допомогою заглибного блендера подрібніть фрукти до стану однорідного гладкого пюре. Періодично перемішуйте його ложкою або лопаткою, щоб упевнитися, що в кути каструлі не забилися великі шматки.

Розкладіть пюре з попередньо простерилизованным банкам і щільно закрийте кришкою або загорніть під ключ. Складіть банки на бік поруч один з одним, для зручності можете підкласти під них рушник. Укутайте закачування ковдрою або пледом і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Новости