Рибну солянку на сковороді готують, коли потрібно когось швидко нагодувати або несподівано прийшли гості. Для неї підходить будь-яка риба, не містить багато кісточок. Інгредієнти і спосіб приготування для такої солянки чимало відрізняються від класичних рецептів і великий плюс, що вам знадобиться тільки 30 хвилин для готування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Хек – 1 шт.
- Морква – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки солоні – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Бульйон з риби – 500 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа для риби – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати рибну солянку на сковороді, тушку хека почистіть, промийте та відваріть до готовності в 500 мл чистої води. Потім дістаньте її з бульйону, відокремити м’ясо від кістки і виделкою розділіть його на невеликі шматочки. Рибний бульйон залиште.
Почистіть цибулину, зубки часнику і половину моркви. Потім дрібно наріжте. Солоний огірок наріжте на кубики.
У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані моркву, цибулю і часник.
Потім до обсмаженою овочам перекладіть шматочки відвареного хека, перемішайте і посмажте все ще пару хвилин.
Потім покладіть в сковорідку ложку томатної пасти і перемішайте з іншими інгредієнтами.
Потім вилийте в сковорідку рибний бульйон, додайте за смаком сіль і поваріть солянку на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 15 хвилин.
До кінця готування насипте до солянці приправу для риби, перемішайте, зніміть пробу і вимкніть вогонь.
Рибна солянка на сковороді готова. Розлийте її в порційні тарілки, посипте подрібненим кропом і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Рибна солянка Солянка без капусти Солянка без м'яса Солянка без томатної пасти солянка Овочева