Рибну солянку на сковороді готують, коли потрібно когось швидко нагодувати або несподівано прийшли гості. Для неї підходить будь-яка риба, не містить багато кісточок. Інгредієнти і спосіб приготування для такої солянки чимало відрізняються від класичних рецептів і великий плюс, що вам знадобиться тільки 30 хвилин для готування.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Хек – 1 шт.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Бульйон з риби – 500 мл
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа для риби – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати рибну солянку на сковороді, тушку хека почистіть, промийте та відваріть до готовності в 500 мл чистої води. Потім дістаньте її з бульйону, відокремити м’ясо від кістки і виделкою розділіть його на невеликі шматочки. Рибний бульйон залиште.

Почистіть цибулину, зубки часнику і половину моркви. Потім дрібно наріжте. Солоний огірок наріжте на кубики.

У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому нарізані моркву, цибулю і часник.

Потім до обсмаженою овочам перекладіть шматочки відвареного хека, перемішайте і посмажте все ще пару хвилин.

Потім покладіть в сковорідку ложку томатної пасти і перемішайте з іншими інгредієнтами.

Потім вилийте в сковорідку рибний бульйон, додайте за смаком сіль і поваріть солянку на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 15 хвилин.

До кінця готування насипте до солянці приправу для риби, перемішайте, зніміть пробу і вимкніть вогонь.

Рибна солянка на сковороді готова. Розлийте її в порційні тарілки, посипте подрібненим кропом і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Рибна солянка Солянка без капусти Солянка без м'яса Солянка без томатної пасти солянка Овочева