Оригінальні листкові закуски завжди стають родзинкою святкового столу. Спробуйте, цікавий по подачі, салат берізка і здивуйте ваших гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Копчена курка – 200 гр.
- Чорнослив – 150 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 5 ст. л.
- Масло олію – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату Берізка з копченою куркою? Чорнослив дрібно нарізаємо, викладаємо шаром в салатницю.
Невелику цибулину ріжемо тонкими кільцями й обсмажуємо на олії до прозорого стану. Печериці ріжемо тонкими пластинами і відправляємо до цибулі. Продовжуємо обсмажувати на середньому вогні близько 7-10 хвилин, постійно помішуючи. Можна посолити. Обжарке даємо охолонути і викладаємо на чорнослив.
Копчену курку відокремлюємо від кісточок і дрібно нарізаємо. Краще всього використовувати курячий окіст, він в салаті виходить більш соковитим. Викладаємо в салатницю.
Шар з курки обмазуємо великою кількістю майонезу. Це необхідно для того, щоб салат не був сухим.
Відварюємо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки подрібнюємо і посипаємо ними майонезний шар.
Огірки нарізаємо дрібними смужками і викладаємо на жовтки.
Викладаємо шар з подрібнених білків і знову гарненько намазуємо майонезом.
Розрівнюємо шар майонезу і прикрашаємо салат. Викладаємо петрушку, залишилися гриби і чорнослив. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і огірком Салат з куркою, грибами і чорносливом Салат з куркою, грибами, цибулею і огірком Салат з куркою, грибами, яйцем і цибулею Салат з курячою грудкою і грибами Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салат зі смаженими грибами і куркою