Хочу поділитися чудовим ароматним «Донським» салатом за класичним рецептом. Соковита закуска містить велику кількість овочів і ароматних чудово підійде до будь-якого гарячого блюда. Обов’язково спробуйте приготувати такий салат і ваша сім’я скаже вам спасибі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Для маринаду: –
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати салат Донський класичний рецепт на зиму? Насамперед підготуйте необхідну кількість всіх інгредієнтів.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім наріжте невеликими шматочками. Підготовлений цибулю викладіть в каструлю з товстим дном.

Помідори ретельно промийте, видаліть плодоніжку, а потім наріжте середніми шматочками. Відправте до подрібненого репчатому луку.

Болгарський перець ретельно промийте, а потім наріжте дрібною соломкою, попередньо видаливши серцевину з насінням і промивши його. Колір болгарського перцю не принципове. Використовуйте той, який є у вас.

Петрушку ретельно промийте, а потім струсіть зайву рідину. Гострим ножем подрібніть зелень і додайте її в каструлю до решти інгредієнтів.

До овочів відправте необхідну кількість солі, цукру-піску, а також додайте чорний перець горошком, запашний перець горошком і лавровий лист.

А потім влийте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту.

Ретельно перемішайте овочі і залиште приблизно на 30-40 хвилин настоятися.

Цього часу цілком вистачить для того, щоб соковиті овочі виділили свій сік. Тим часом підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом.

Готовий салат розкладіть по стерильним банкам, і накрийте стерильними кришками.

Банки з салатом помістіть у велику каструлю, на дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки 20-25 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з салатом і закатайте з допомогою закаточной машинки. Обережно переверніть банки догори дном і залиште в такому положенні приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Після повного охолодження в банки переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Салат Донський Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без кабачків на зиму Салати без часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму