Овочеві салати в банках актуальні в будь-який час року. Закуска з кабачків і помідорів виходить особливо ситної і ароматною, а також чудово доповнює м’ясні або рибні страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з кабачків і помідорів на зиму, кабачки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Шкірку знімати не обов’язково.

З помідорами і солодким перцем чинимо також.

Часник очищаємо і подрібнюємо.

Помідори викладаємо в каструлю, додаємо до них сіль і цукор, доводимо до кипіння і готуємо 10 хвилин.

Після додаємо кабачки, перець і рослинне масло. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності закидаємо подрібнений часник, вливаємо оцет. Перемішуємо блюдо і знімаємо з вогню.

Гарячий овочевий салат можна розливати по стерилізованим банкам і закривати кришками. Для початку заготівлю закутуємо ковдрою, даємо їй повністю охолонути, а потім відправляємо на зберігання. Готово!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без моркви на зиму Салати з кабачків на зиму