Для дунайського салату можна взяти навпіл кабачки і баклажани або змінити пропорції цих овочів за вашим бажанням. Салат виходить смачним у будь-якому випадку, адже крім зазначених овочів він містить морква, цибуля, помідори, перець і зелень.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1,5 кг
- Баклажан – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Морква – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Зелень – за смаком
- Оцет столовий 9% – 0.75 склянки
- Масло соняшникове – 0.75 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат Дунайський на зиму, кабачки і баклажани почистити від шкірки, помити, видалити насіння, якщо потрібно, і порізати кубиками.
Помідори нарізати соломкою, моркву потерти на крупній тертці. Цибулю подрібнити дрібними кубиками, перець нарізати невеликими шматочками. Зелень помити і дрібно нашаткувати.
Додати сіль, перемішати і дати постояти близько 2-3 години, щоб овочі пустили сік. Далі тушкувати 1 годину на середньому вогні, всипати цукровий пісок, влити оцет і олію без запаху.
Банки і кришки помити з содою, прополоскати та просушити. Банки простерилізувати в духовці, кришки кип’ятити 4 хв. і просушити. Розкласти закуску з підготовленим банкам, закатати.
Накрити перевернуті банки теплою тканиною, залишити до повного охолодження. Зберігати в холодному місці і в темряві.
Приємного апетиту!
Кабачки з баклажанами Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салати без капусти на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму