Для дунайського салату можна взяти навпіл кабачки і баклажани або змінити пропорції цих овочів за вашим бажанням. Салат виходить смачним у будь-якому випадку, адже крім зазначених овочів він містить морква, цибуля, помідори, перець і зелень.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Баклажан – 1,5 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Морква – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Зелень – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 0.75 склянки
  • Масло соняшникове – 0.75 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат Дунайський на зиму, кабачки і баклажани почистити від шкірки, помити, видалити насіння, якщо потрібно, і порізати кубиками.

Помідори нарізати соломкою, моркву потерти на крупній тертці. Цибулю подрібнити дрібними кубиками, перець нарізати невеликими шматочками. Зелень помити і дрібно нашаткувати.

Додати сіль, перемішати і дати постояти близько 2-3 години, щоб овочі пустили сік. Далі тушкувати 1 годину на середньому вогні, всипати цукровий пісок, влити оцет і олію без запаху.

Банки і кришки помити з содою, прополоскати та просушити. Банки простерилізувати в духовці, кришки кип’ятити 4 хв. і просушити. Розкласти закуску з підготовленим банкам, закатати.

Накрити перевернуті банки теплою тканиною, залишити до повного охолодження. Зберігати в холодному місці і в темряві.

Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салати без капусти на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму