Мало хто знає, що в деяких випадках зелені помідори набагато краще, ніж їх стиглі червоні побратими. Салат із зелених помідорів і болгарського перцю на зиму якраз і є таким винятком. Ця пікантна, в міру гостра, дуже ароматний і соковитий закуска стане справжньою родзинкою вашого обіднього столу і порадує ваших гостей і домочадців.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 4 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат із зелених помідорів і болгарського перцю на зиму легко! Помідори зелені, морква, перець помити. Моркву і цибулю очистити.

болгарський Перець розрізати, видалити насіння, натерти на тертці для моркви по-корейськи. На цій же тертці натерти зелені помідори, морква і цибуля.

Всі натерті овочі змішати в одній глибокій мисці. Додати до них цукор, сіль і оцет, ретельно все перемішати.

Пересипати отриманий салат в каструлю, поставити на середній вогонь, гасити овочі 20 хвилин, постійно помішуючи.

Банки і кришки для закочування салату стерилізувати. Готовий салат із зелених помідорів і болгарського перцю на зиму розкласти по підготовленим банкам, закатати. Банки з салатом укутати ковдрою, залишити остигати в теплому темному місці. Після переставити салат в місце для зберігання на зиму. Дуже смачний салат із зелених помідорів і болгарського перцю готовий!

Салат з моркви на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салат із зелених помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму