Один з найнезвичайніших за своїм виглядом салат, який схожий на соняшник, звідси і назва. Смак цього салату збігається з його красивим видом, такий же яскравий і насичений.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 250 – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Ананас – 1 банка
- Маслини – 50 гр.
- Майонез – за смаком
- Чіпси – 50 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Масло олію – для смаження
- Гриби – 250 гр.
Процес приготування:
Як приготувати салат «Соняшник» з ананасами? Яйця залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин, потім охолодіть їх.
Курку відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть і розберіть на волокна.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Печериці промийте, обсушіть і наріжте тонкими часточками.
Влийте трохи рослинного масла на розпечену сковороду і обсмажте цибулю з печерицями до золотистого кольору. Засмажку перекладіть на тарілку і дайте їй охолонути.
Варені яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки подрібніть в крихту. Білки і сир натріть на дрібну тертку.
На кругле плоске блюдо викладіть перший шар з курячого м’яса, тонкою сіткою нанесіть на нього майонез. Другим шаром покладіть засмажку з грибів і цибулі, змастіть майонезом.
Консервовані ананаси наріжте кубиками і викладіть наступним шаром, зверху зробіть майонезну сіточку.
Потім покладіть шар тертого білка, змащуємо його майонезом, далі тертий сир і майонез.
Посипте салат подрібненим жовтком, зверху розкладіть половинки маслин, які будуть імітувати насіння соняшнику. Навколо маслин нанесіть майонезну стеку. Поставте Салат в холодильник на 1-2 години для просочення. Перед подачею прикрасьте салат «Соняшник чіпсами».
Приємного апетиту!
Салат з куркою, ананасом і майонезом Салат з куркою, ананасом, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами і чіпсами Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами