Один з найнезвичайніших за своїм виглядом салат, який схожий на соняшник, звідси і назва. Смак цього салату збігається з його красивим видом, такий же яскравий і насичений.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 250 – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Ананас – 1 банка
  • Маслини – 50 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Чіпси – 50 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Масло олію – для смаження
  • Гриби – 250 гр.

Процес приготування:

Як приготувати салат «Соняшник» з ананасами? Яйця залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин, потім охолодіть їх.

Курку відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть і розберіть на волокна.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Печериці промийте, обсушіть і наріжте тонкими часточками.

Влийте трохи рослинного масла на розпечену сковороду і обсмажте цибулю з печерицями до золотистого кольору. Засмажку перекладіть на тарілку і дайте їй охолонути.

Варені яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки подрібніть в крихту. Білки і сир натріть на дрібну тертку.

На кругле плоске блюдо викладіть перший шар з курячого м’яса, тонкою сіткою нанесіть на нього майонез. Другим шаром покладіть засмажку з грибів і цибулі, змастіть майонезом.

Консервовані ананаси наріжте кубиками і викладіть наступним шаром, зверху зробіть майонезну сіточку.

Потім покладіть шар тертого білка, змащуємо його майонезом, далі тертий сир і майонез.

Посипте салат подрібненим жовтком, зверху розкладіть половинки маслин, які будуть імітувати насіння соняшнику. Навколо маслин нанесіть майонезну стеку. Поставте Салат в холодильник на 1-2 години для просочення. Перед подачею прикрасьте салат «Соняшник чіпсами».

Приємного апетиту!

Салат з куркою, ананасом і майонезом Салат з куркою, ананасом, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами і чіпсами Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами