Ошатний салат, на приготування якого, вам буде потрібно пару годин вільного часу. З-за такого незвичайного складу та красивого вигляду він точно сподобається гурманам і естетам.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Копчена курка – 200 – 250 гр.
  • Чорнослив (без кісточок) – 50 – 80 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 100 – 150 гр.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 – 3 зуб.
  • Волоський горіх – 20 – 50 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Масло олію – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гранат – для прикраси
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з копченою куркою, чорносливом і грецькими горіхами просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця зваріть круто, натріть на тертці окремо білки і жовтки. Чорнослив залете окропом, потім обсушіть і наріжте. Волоські горіхи порубаєте ножем. Цибулю і гриби наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Куряче м’ясо наріжте кубиками.

Часник очистіть і пропустіть через прес. Змішайте майонез і часник. Викладіть на блюдо перший шар із суміші цибулі, печериць, частини волоських горіхів і майонезу.

Другий шар зробіть з жовтка. Третій – з половини сиру, волоських горіхів і майонезу. Потім половина копченого м’яса і майонез. П’ятим шаром покладіть чорнослив, частина волоських горіхів і майонез. Потім йде друга половина курячого м’яса і трохи майонезу.

Посипте салат тертим сиром.

Завершіть салат тертим білком і майонезом, розрівняйте шар за допомогою ложки або ножа.

Салат поставте на 1-2 години в холодильник для просочення, потім прикрасити зернами граната, свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салат зі смаженими грибами і куркою Салати з куркою Салати з куркою і грибами